úterý 23. září 2014

Maximální efekt minimum námahy - díl 1. glitry a třpytky

Pokud nejste v nail artu příliš zběhlí, nebo zrovna nemáte čas a náladu na něco složitějšího, jsou super záchranou různé efektní laky. V dnešní době je naštěstí výběr slušný, a to jak barevný, tak efektový. Efektů je mnoho, tak se v tomto článku zaměřím jen na glitry.




Puntíkaté laky
Jeden z velmi zajímavých efektů jsou "puntíkaté" laky. V kategorii glitrů je řadím jako nejzajímavější. Jde o lak, který je barevný a rovnou obsahuje i glitry různých velikostí a barev a udělá vám jedním tahem puntíkaté nehty. Bohužel v zahraničí je opět tráva zelenější a výběr zajímavější. U nás není mnoho druhů a značek, ze kterých by se dalo vybírat. V Praze jsem oběvila jen ty od značky Flormar. Dále jsou také od značky Golden Rose, které jsou zajímavější a dělají i barevné puntíky, ale v Praze jsem doposud žádný nesehnala :(.

Flormar dělá pár barev, ale puntíky jsou vždy černé. Na fotografii mám dvě vrstvy laku. I přesto, že jsem nepoužila top coat lak je hladký a glitry se nezasekávají, lak se neolupuje a má skvělou výdrž.
Je k sehnání na stáncích Flormaru - OC Zličín - Praha, OC Šantovka - Olomouc a nebo v drogeriích Teta.

 Flormar Black Dot - BD04


Glitrové laky 
Oproti dřívějším dobám jsou dnešní glitrové laky mnohem zajímavější. Je jich obrovský výběr, jsou jednobarevné i mnohobarevné, s hodně či málo třpytkami, s jednou či více velikostmi najednou.

* Krycí
100% krycí glitrové laky jsou moje nejoblíbenější. Mnohdy stačí jen jedna vrstva a lak je neprůsvitný a všude samé třpytky, které se na světle nádherně třpytí.

Mé nejoblíbenější jsou od China Glaze, které jsou opravdu krycí v jedné vrstvě. Bohužel vše je převážně ze starších kolekcí, které bohužel už nejsou k sehnání, tak ty vám tu moc rozepisovat nebudu. Na druhou stranu se dnes už dají obdobné laky sehnat i v drogerii. Jsou sice obvykle potřeba dvě vrstvy, ale výsledek je také fantastický. Navíc velkou výhodou těchto laků je výdrž. Na nehtu vydrží opravdu dlouho a neolupují se. Je ale nutné použít top coat, aby se třpytky neodřely, případně nezachytávaly za oblečení.

China Glaze
Momentálně nemají žádnou celotřpytivou kolekci ale občas se v některé kolekci objeví 1-2 obdobné laky. Nebudu vám tu ukazovat všechny, protože většina z nich už není k sehnání. Tento fialový je novější, možná bude ještě k sehnání a ten je matný (na fotografii ale přetřený lesklým top coatem pro delší výdrž).

 China Glaze - Put a bow on it

Jordana
Tento lak mám teprve měsíc. Nabízí ho ve více barvách a doporučuji také stříbrnou, kterou jsem dala kamarádce a mamce. Tento fialový vidíte na fotografii pouze jednu vrstvu a je skvěle krycí!

Mimochodem tato značka je stejně jako China Glaze z Ameriky, má velké balení a opravdu nízkou cenu, takže se vážně vyplatí!

Jordana - 12 purple quartz

Gabriella Salvete
Tyto laky jsou běžně k dostání v drogeriích, navíc jsou na ně často různé akce. Oproti předchozím značkám je ale nutné dát dvě vrstvy. Pokud ale nechcete objednávat lak z internetu, určitě v drogerii zavítejte k těmto.

 Gabriella Salvete - Brown sugar 16, Eleganza 17

* Vrchní třpytivé laky
Tyto klasické třpytivé laky vám zde moc rozepisovat nebudu. Nabízí je téměř každá značka, k sehnání jsou ve všech možných barvách i velikostech. Také už nemají jen kulatý tvar, ale jsou dokonce i srdíčka, proužky a další tvary. Musím se ale přiznat, že je nepoužívám příliš často.


Jelikož na srdíčka už jsem trochu velká, dám přednost proužkům. A to konkrétně od mé velmi oblíbené značky China Glaze, ale napodobeniny seženete i u Essence, kde je ale kromě nižší ceny, také nižší kvalita a horší složení.

China Glaze
Lak je sice z roku 2013 z kolekce On the horizon, ale stále ho u nás ještě seženete. Na fotografii je u tohoto laku pouze jedna vrstva! Lak má třpytek opravdu hodně, což mám právě na této značce ráda. Třpytkami nešetří a efekt je tak mnohem zajímavější. Tento odstín obsahuje proužky tří barev - modrá oranžová a černá. V tomto případě je nalakovaný na světlé perleťově fialové.

China Glaze - Party Fowl

Essence
Další super záležitostí je tento lak od Essence. Obsahuje velké a střední růžové a malinkaté zelené třpytky. A aby toho nebylo málo ty malé zelené mění barvu dle úhlu pohledu. Chvíli zelené, chvíli modré až do fialova. Vzhledem k tomu, že se jedná o vrchní efektový lak, dosáhnete různých zajímavých efektů také změnami spodní barevné vrstvy. Na fotografii jsem použila jemně růžový lak.

Essence - 03 glitz & glam

A co vy? Používáte nějaké laky s glitry? Jaké jsou vaše nejoblíbenější? Budu ráda, když se se mnou podělíte o vaše tipy.

Existují i další efektní laky, jako např. praskací, matné, pískové atd. A právě těmto kategoriím se budu věnovat v dalších dílech.

Krásný den, Vaše J.

1 komentář:

Prosím nevkládejte odkazy na vaše blogy, soutěže atd., tyto komentáře budou bez varování smazány. Díky za pochopení.