úterý 30. září 2014

Odlakování třpytivých laků

Čas letí a třpytky jsou všude na nehtech i na prstech a stále ne a ne dolů. Určitě to všechny znáte, odlakovat třpytivý lak je občas o život. Nebo alespoň o nervy. Kvůli tomu na dlouhou dobu o dalším lakování s třpytivým lakem zapomenete. Také jsem to tak kdysi měla.

Existuje ale způsob, se kterým tyto problémy řešit nemusíte. Možná ho už znáte, poslední dobou se o něm dost mluví i v Čechách, ale možná se vám zmínky o této metodě stále vyhýbaly.




Minulý týden jsem zde zveřejnila článek o glitrových lacích, tak mě napadlo, že by bylo také vhodné, pomoct vám s tímto bojem, abyste na třpytky hned zase nezanevřeli.

Potřebovat budete:
- klasický odlakovač
- vatové tamponky
- alobal
- nůžky


Na první pohled se vám to možná bude zdát zdlouhavé, ale věřte že je to mnohokrát rychlejší než odlakovávat třpytivé laky běžným způsobem. Na klasické laky tuto metodu nepoužívám...

Vatové tamponky nastříháme, mě stačí nastříhat dva tamponky na čtvrtiny a jeden na poloviny. Pokud máte delší nehty než já, budete potřebovat větší kousky, pro mě jsou tyto jen tak tak.


Tamponky navlhčete odlakovačem. Rozhodně není nutné použít velké množství odlakovače, zbytečně by se vám v tom koupaly prsty.

Poté tamponek přiložte na nehet a pevně zabalte alobalem. Alobal k prstu pořádně přimačkejte, ať je tamponek na nehet opravdu fixovaný a může působit.


Zabalte všechny prsty. Nechávám působit cca 5 minut, obvykle u toho sleduju televizi, takže čas tolik nevnímám a průběžně znovu přimačkávám alobal na nehty, aby byl tampon v kontaktu s nehtem opravdu všude.


Poté prsty přimáčkněte alobal na nehet a tahem sundejte. Celý lak zůstane na tamponku a nehty i prsty jsou krásně čisté :).

Vzhledem k tomu, že na tamponky nedávám velké množství odlakovače, nemám kůži na prstech po této metodě nijak vysušenou ani jinak poškozenou.

Krásný den, Vaše J.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím nevkládejte odkazy na vaše blogy, soutěže atd., tyto komentáře budou bez varování smazány. Díky za pochopení.