středa 24. září 2014

Party nail art tutorial

Aneb design pro tento týden.

Ano, vím, že právě začíná podzim a že neony patří do léta a to zejména na prázdniny. Ale já mám tento týden volno, v tomto období má mnoho známých narozeniny a to včetně mě. Tak proč si neužít trochu barev na všechny ty oslavy?




Tento design je časově poměrně dost náročný a není pro úplné začátečníky. Použiji dva způsoby zdobení - barevné razítkování (takový vyšší level klasického razítkování) a puntíky.

Miss Sporty - 455, Sephora - Curacao, Flormar - N008, Essence - Stamp me black, 
Nubar - Seche Rapid, Colorama - 23
Nejprve si vybereme tři neonové laky. V mém případě je to růžový, tyrkysový a zelený. Nalakujeme nehty, já mám palec a prostředníček tyrkysový, ukazováček a malíček růžový a prsteníček jako jediný zelený.


Poté si na razítku vybereme požadovaný tvar a použijeme černý razítkovací lak. Ale razítko nepřeneseme na nehet, naopak ho na té gumě necháme zaschnout a poté podle obrysů vybarvíme neonovým lakem odlišným od nehtu, na který ho později chceme nanést. Po okrajích použijeme lak průsvitný. Viz fotografie.

Nyní přijde čekání. Tak musíme nechat opravdu velmi dobře uschnout, aby se netrhal. Pro urychlení můžete použít jakékoliv metody, které běžně používáte. Já např. namáčím v ledové vodě... Až je lak opravdu velice dobře zaschlý, opatrně ho za průsvitnou vrstvu sundáme pinzetou a umístíme na nehet tak jak chceme, aby tam byl. Průsvitnou vrstvu nijak neodstraňujte ani když se vám na nehtu nějak pomačká a bude hrbolatá! V každém případě ji tam nehte, nebojte, spraví se to ;-).


Motiv pořádně přimáčkneme a vyhladíme. Opatrně odstraníme přebytečné části. Takto postupujeme u prsteníčku i prostředníčku a pokaždé volíme jinou barvu. Mezi tím, co budeme čekat, až nám zaschne lak na dalším razítku si můžeme udělat puntíky na nehtu, kde už razítko máme. K tomu použijeme "dotting tool" neboli nástroj na puntíky :). Doporučuji koupit na ebay, kde ho seženete velmi levně. První řada nejblíže razítku je černá. Uděláme lehký oblouček kolem razítka. Stejně pokračujeme i s další barvou za černými puntíky a přidáme i oblouček směřující opačným směrem. Poté přidáme ještě jednu řadu z další barvy.


Nakonec přetřeme top coatem, čímž docílíme nejen lesku, delší výdrže, ale také nám "vyzmizíkuje" tu průsvitnou vrstvu kolem razítka, která je jinak patrná. A máme hotovo!

Party nail art

Doufám, že se vám nail art pro tento týden líbí a že ho třeba také vyzkoušíte.

Krásný den, Vaše J.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím nevkládejte odkazy na vaše blogy, soutěže atd., tyto komentáře budou bez varování smazány. Díky za pochopení.