úterý 7. října 2014

Maximální efekt minimum námahy - díl 2. praskliny

Velmi snadným a opravdu hodně efektním způsobem zdobení je popraskaný efekt. Tento způsob zdobení i dnes ještě mnoho lidí nezná a je to velká škoda, protože je to opravdu velmi jednoduché.




Pro mě největším překvapením byl zájem mužů. Vždy kdy jsem tímto efektem ozdobila své nehty, okamžitě všichni chlapi chválili, vyptávali se a velmi je to zajímalo (a to i zcela neznámí muži, pošťák, zubař a další). Jsem zvyklá na pochvaly od žen, ale od mužů si toho cením mnohem víc. Takže určitě zkuste a uvidíte :).

Dřív byly tyto laky pouze v černé barvě, ale teď je seženete v mnoha různých barvách, klasické, glitrové atd.. Vždy volte kontrastní spodní a praskací lak, jedině tak dosáhnete vytouženého efektu.

Postup
Je to jednoduché. Klasicky si nalakujete nehty jednobarevným lakem. Poté ho nechte pořádně zaschnout. Pokud nepoužijete pod praskací lak jiný lak, tak vám nepopraská. Následně na nehet naneste jednu vrstvu praskacího laku a během pár vteřin uvidíte, jak praská. Důležité je, že se musí nanášet pouze jedna vrstva, nelze jich dávat více. Lak naneste klasicky třemi tahy, "nešmrdlejte", protože popraská podle tahů štětečkem. Zajímavostí pro vás také může být, že praskací lak je po zaschnutí matný. Doporučuji přetřít topcoatem, nejen že tím docílíte lesku a delší výdrže, ale efekt tak víc vynikne.
Více se dozvíte níže v recenzi praskacích laků

Recenze praskacích laků
U různých praskacích laků je potřeba nanést jinak silnou vrstvičku a každá značka má laky jinak husté. Takže to chce napoprvé vyzkoušet.

Avon
Pokud se nepletu, nejsou tyto laky již v prodeji, nebo jsou ještě ve výprodeji. Byl to můj první praskací lak. Praská dobře a výrazně, ale opravdu hodně rychle v lahvičce zasychal. Takže jsem ho použila cca jen 10x a už byl celý ztvrdlý, nepoužitelný. Pokud ho ale ještě máte, nebo někde seženete, je u něj lepší dát trošku silnější vrstvu, víc pak popraská.

Essence - Free hugs, Avon Crackle - black
Flormar
U nás nabízí snad největší škálu praskacích laků. Tento lak je poměrně dost tekutý. U něj je zase naopak lepší dát menší vrstvičku. Praská také hezky a hustě, oproti Avonovému ale není tento lak tak výrazný, obzvlášť světlejší odstíny mohou být průsvitné. Lak v lahvičte nezasychá tolik, jako ten od Avonu.

China Glaze
V nabídce jsou jak klasické barvy, tak metalické a glitrové. Klasické a metalické jsou dobré, praskají hezky a snadno, není nijak nutné řešit vrstvu. Snadno se nanáší, konzistencí není tolik tekutý, ale není ani příliš hustý. Krycí schopnost není zcela 100%.

China Glaze - Cha cha cha, China Glaze - Broken hearted
Glitrové jsou ale zklamáním. Ve výsledku u nich v podstatě není vůbec poznat, že to má být praskací lak, takže nakonec používám jen jako vrchní lak se třpytkami. Glitrové laky v lahvičce nezasychají, ty klasické a metalické ano, ale není to tak hrozné.

China Glaze - Hopeful, China glaze - Jade-D
Essence
Od této značky mám pouze bílý lak. V nabídce byly tuším 4 barvy a nyní je v nabídce již jen černý. Tento lak je hodně tekutý. Vyplatí se vám nanášet slabší vrstvu.

Colorama - 292, Essence - crack me! white
Pokud ještě nemáte svůj praskací lak na nehty, určitě se po nějakém koukněte a uvidíte, že není nic snazšího. Hezky vypadá i na krátkých nehtech.

Krásný den, Vaše J.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím nevkládejte odkazy na vaše blogy, soutěže atd., tyto komentáře budou bez varování smazány. Díky za pochopení.