úterý 18. listopadu 2014

Watermarble - tipy, triky + video návod

Jak bez speciálních potřeb vykouzlit úžasné nehty? Pomocí vody!




Jeden nail art tutorial s foto postupem jsem vám zde již ukázala. Nyní mám pro vás i svoje úplně první video s tvorbou těchto nehtů, odkaz na něj naleznete na konci tohoto článku. Nyní ale obecné rady, tipy a triky...

Výběr laků
Při tomto nail artu je poměrně velká spotřeba laku na nehty. Bohužel se na něj ale nedají použít staré nepotřebné laky, protože ty už většinou nemají potřebné vlastnosti. Stejně tak jsou bohužel nepoužitelné levné laky typu Miss Sporty nebo Essence.

Jaké vlastnosti tedy lak musí mít? Naprostou nutností je, aby byl lak hodně tekutý, což splňují hlavně nové laky, ale některé značky laků toto splňují i po delší době (viz laky zmíněné o kousek níž). Výhodou také je, když je lak dobře krycí, použít můžete i ten méně krycí ale pak je dobré ho zkombinovat s nějakým více krycím a věnovat pozornost "spodnímu laku" viz níž.

Značky laků, které mám ozkoušené a skvěle fungují:
China Glaze
Flormar
Tasha
Avon
NYC (ten jsem zkoušela pouze jeden)

Někde jsem četla, že jsou na to i dobré laky od vietnamců, protože jsou hodně tekuté, ale sama jsem nikdy lak od vietnamců neměla a nezkoušela, takže nevím...

Bílý podklad
Flormar

Spodní lak
Než začnete tvořit tento design, nalakujte nehty jednobarevně. Použít můžete buď bílý lak, na kterém design hezky vynikne. Nebo je také dobré použít nejsvětlejší lak, který použijete i na následné zdobení, protože tak se tento světlý lak zvýrazní a hlavně se tak ztratí případná místa u okrajů nehtů, která se vám nepokryjou designem... Pokud na design chcete použít nějaký méně krycí lak, tak je vhodné ho použít i na pár vrstviček jako spodní lak...


Lila podklad
China Glaze, Flormar

Voda
Vlastnosti vody mají také zásadní vliv. I když budete mít správný postup a dobré laky, tak se může stát, že to nefunguje. Pak je viníkem právě voda...

Já když s tímto designem začínala, tak se mi také stále nedařilo a teď i když používám stále stejné laky a můj postup se nijak nezměnil, tak mi to jde bez problémů, takže se nebojte a zkoušejte.

Obecně platí, že před každým tvořením designu je potřeba použít čistou vodu, protože i když lak z hladiny odstraníte, zůstane tam takový slabý průsvitný film a lak se pak nerozjede po celé hladině.

Dále je potřeba mít vodu o cca pokojové teplotě. Dost často se také doporučuje převařená nebo odstátá voda. Mě to ale funguje i u čerstvě natočené vody z kohoutku. To ale funguje pouze pokud máte měkkou vodu, tvrdá a minerální voda dělají problémy.

Pokud chcete použít odstátou vodu, tak pozor aby do ní třeba nenapadal nějaký nepořádek, nebo pokud se vám v pokoji hodně práší, tak zamezit tomu, aby na hladinu dopadal prach.

Zimní variace na bílém podkladu
Tasha, Flormar

Tvorba designu
Kreslit na hladině je nejlepší například špendlíkem, protože je hodně tenký a kovový. Párátko já moc nedoporučuju, protože je silnější a hlavně je dřevěné, takže se lak na něj mnohem víc nabaluje. Po každém "čmárnutí" očistěte špendlík o ubrousek, protože když ho necháte obalený lakem, budou čáry do laku stále silnější a design nebude tak "čistý" a lak pak může prosvítat.

Nikdy nezasahujte do posledních vnějších vrstev laku, protože tyto vrstvy jsou tužší a mohl by se tak celý design potrhat, lak by se celý shrnul.

Ať budete na hladině vytvářet květy, proužky nebo cokoliv jiného, je dobré dělat vždy jednou zprava podruhé zleva apod., když byste postupovali stále z jedné strany, tak se lak na hladině posune k jednomu okraji nádoby a bude se deformovat...

Květ
Abychom vytvořili květ, postupujeme vždy od kraje do středu. Abychom měli hezký střed, tak vždy když dojedete špendlíkem na prostředek, tak špendlík trochu ponořte.

Květ můžete také ozvláštnit tím, že v místech, kde je oblouček (uprostřed okvětního lístku) vytáhnete lak z prostředka ven. Okvětní lístky tak nebudou kulaté, ale půjdou do špičky.

Pruhy
Pro vytvoření pruhů udělejte nejprve čáro z prostředka nahoru a poté zprostředka dolů. Nyní už jen budete dělat pruhy z pravého kraje doleva a poté z levého kraje doprava.

Můj úplně první :)
Avon, NYC, Tasha, Gabriella Salvete

Chyby
Pokud lak na hladině rychle tvrdne a nedá se na něj kreslit, tak je pravděpodobně chyba ve vodě. Přestože je potřeba pracovat rychleji, měl by lak na hladině zůstat v několika vrstvách tekutý. Takže v tomto případě zkoušejte jinou vodu, např. nenechávejte odstát, nebo nedávejte převařenou a můžete zkusit i různé teploty vody...

Pokud se lak na vodě "nerozjíždí", tak je to bohužel lak, který se na tuto metodu nedá použít, protože je moc hustý. Zkuste jiný lak. Pokud už máte hodně vrstev laku, tak s kelímkem trochu poklepejte, aby se rozjel.

Bublinky v designu. Tato chyba může být také způsobena tím, že jste lak káply moc z výšky. Pro odstranění bublinek je také dobré po vytažení prstu z vody ruce pořádně oklepat (nebojte, lak vám neodlétne pryč :D. I přesto se ale může stát, že vám na nehtu nějaká malá bublinka zůstane, můžete ji opatrně propíchnout a po zaschnutí laku přetřít topcoatem.

Táák a nyní slibované video s postupem :). Video není namlouvané, protože nemám mikrofon, ale pokud jste si přečetli alespoň něco z tohoto článku, tak to zvládnete bez problémů. Komentovaný foto postup také naleznete v tomto mém článku.

A nyní video na youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=vjJsXwF8dqA
pro přehrání klik na obrázek :))

Krásný den, Vaše J.

15 komentářů:

  1. To vypadá naprosto bombasticky! Jsem z toho opravdu nadšená a letim zkoušet. Děkuji za návod :)
    HairOCD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, je to takový malý jednoduchý umění :))

      Vymazat
  2. :-O no koukám jako blázen, to musim vyzkoušet!!

    OdpovědětVymazat
  3. Nikdy to takto krásně nesvedu...škoda..ach jo....Saša

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou hotová umělecká dílka...pastva pro oko...nic úžasnějšího jsem nikdy neviděla a to fakt nekecám:)
    Saša

    OdpovědětVymazat
  5. No to je nádhera.....!!!!!!!!!!!!!!!!! Děkujeme za skvělé typy....
    Alex

    OdpovědětVymazat
  6. To vypadá úžasně!!! Hned to musím vyzkoušet. Alice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej ;-) je to fakt úžasnej způsob zdobení :)

      Vymazat
  7. Co dodat...to nemá chybičku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak jsem Watermarble vyzkoušela podle Vašich rad a návodu a docela se mi to povedlo :). Určitě budu zkoušet dál, protože je to nádhera a není to vůbec těžké :). Moc děkuji za skvělé rady a tipy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to je super! Jsem moc ráda, že se do toho taky někdo vrhnul :))

      Vymazat

Prosím nevkládejte odkazy na vaše blogy, soutěže atd., tyto komentáře budou bez varování smazány. Díky za pochopení.